hits

Sommerens leseopplevelser.

Sommeren er alltid lesetid for min del, da det er lange late, lyse lese-dager. I år opplevde jeg (som alltid) fantastisk sommervær i Spania, og like fantastisk vær her hjemme i Norge, så noen boksider ble litt svette :-) 

Bøker jeg likte veldig godt:

"Brudekjolen" av Pierre Lemaitre. Denne psykologiske thrilleren er svært godt oppbygd! Jeg har lest flere av hans bøker, men dette er min favoritt. Den unge enken Sophie våkner opp, og opplever at gutten hun passer, er død. Hun tror det er hennes feil, får panikk og opplever en vanskelig tid på flukt. Hun har de siste årene vært veldig glemsk, og slett ikke seg selv. Grunnen til det blir avdekket litt etter litt på en veldig raffinert måte. Tittelen på boka var også et mysterium, men avslørt på kriminelt godt vis! Umulig å legge fra seg fordi jeg levde meg veldig inn i Sophies liv, og var irritert og sint på hennes vegne.

"Kunsten å holde seg flytende" av Libby Page. Dette er jo en herlig tittel med tanke på alle sommerens fine badeøyeblikk, og den passet utmerket til temaene i boka. Handlingen er lagt til bydelen Brixton i London, hvor et utendørs svømmeanlegg står i fare for å bli nedlagt, fordi det planlegges leiligheter og tennisbane i området. Hovedpersonene i boka er den innadvendte journalisten Kate og pensjonisten Rosemary, som elsker svømming. De får et flott vennskap, i tillegg mange nye venner i kampen for å redde bassenget. Ett annet tema etter min tolking  er hvordan man skal holde seg "flytende" i livet generelt. Jeg synes dette var en varm og fin historie, mye takket være innblikket i Rosemarys liv, fortalt på en elegant og rørende måte. Les den! 

Bøker jeg likte godt:

"Alt jeg ikke husker" av Jonas Hassan Khemiri. Må innrømme at jeg slet litt med å komme inn i skrivestilen, og vekslingen mellom "fortellerstemmene". Men da jeg gjorde det vokste historien om spesielle Samuel. Den ga mange refleksjoner og var både trist og morsom. Samuels venner, kjæreste og familie intervjues av en forfatter og de forteller om en god venn, en ung byråkrat, en fin kjæreste og et omtenksomt barnebarn. Mange fine samtaler, mange morsomme kommentarer. 

 

"Kan man dø to ganger" av Leif G.W.Persson. Denne krimboka likte jeg godt fordi "plottet" var så spesielt. Persson skriver morsomt og det  er mange saftige beskrivelser og replikkvekslinger. Boka dreier seg i hovedsak seg om etterforskingsarbeid, men slettes ikke tørt og kjedelig framstilt. Spørsmålet etterforskerne må finne ut av er om en hodeskalle med kulehull tilhører en person som omkom i tsunamien i Thailand? Anbefales!! 

 

Bøker jeg ikke rakk å lese:

"Byens spor" av Lars Saabye Christensen. Den skal jeg nok komme gjennom i løpet av høsten, da jeg hører mye bra om den om dagen. 

Triologien "Alle vil hjem", "Ingen vil tilbake" og "Det finnes ingen helhet" av Helga Flatland. Bøkene ligger i bokhylla, så det er en "glede-seg-til- opplevelse"! 

Boka jeg holder på med nå:  

"Dødevaskeren" av Sara Omar. Denne boka skapte store overskrifter, og Omar ble satt under politibeskyttelse da den utkom i Danmark i 2017. Jeg grugledet meg til å lese den, men er nå godt i gang. Fremsk blir født i Kurdistan på 1980-tallet og er uønsket av faren, fordi hun er jente. Hun blir tatt vare på av sin kjærlige, modige mormor og kloke morfar. Mormoren har en svært spesiell jobb, hun vasker døde kvinner som er drept i vanære og skam. Så langt er det en "fæl" beskrivelse av kvinners dagligliv, men jeg skal "kvinne meg opp" til å lese den ferdig.   

2 kommentarer

Tine

04.09.2018 kl.07:49

Hei!

Så gøy å komme over en "ny" bokblogg, også ser jeg at vi leser ganske så likt. Brudekjolen har jeg også nettopp lest, og likte den godt, og "svømmeboken" nøt jeg i sommer :)

endagutenlesing

04.09.2018 kl.18:00

Så hyggelig tilbakemeldibg!

Skriv en ny kommentar