hits

Les en bok, eller se en serie!

Takket være at jeg er med i flere bok-grupper på Facebook, ofte er i bokhandelen og på biblioteket, får jeg mange lesetips. Da er det å kaste seg rundt for å få lånt eller kjøpt de omtalte, for å sjekke om andres anbefalinger treffer meg. Og det gjør de ofte, men ikke alltid, og da passer det å sitere Francis Bacon :

"  Noen bøker bør en smake på - andre bør en sluke - noen kan tygges og fordøyes".

De bøkene jeg har tygd og fordøyd best i høst er:

"Den andre kvinnen" av Therese Bomann som handler om ei ung intelligent jente fra middelklassen som strever med å fullføre studier, til tross for god selvtillit  Hun jobber som vikar på sykehuskantina i Norrkøping, og blir elskerinnen til gift overlege. Jeg synes boken var lettlest, og likte at den var en annerledes kjærlighetsroman, som også handlet om kjønn og klasse, selv om slutten kanskje ble litt tradisjonell.  

En annen svensk forfatter som leverer er Malin Persson Giolito. Flere av dere har kanskje lest og likt hennes fjorårets snakkis; " Størst av alt" ? Den har jeg nevnt før, som en skuffelse i forhold til forventingene etter alle positive omtaler. Da ble jeg mer fornøyd med " Utover enhver rimelig tvil", kanskje fordi jeg ikke hadde hørt eller lest noe om den på forhånd? Ja, den er rå og brutal, om 15-årig jente som ble myrdet på bestialsk vis! Advokaten Sophia Weber blir anmodet om å gjenoppta saken, for å vurdere om mannen som er dømt til livsvarig fengsel for mordet, er uskyldig dømt. Jeg likte den blant annet for godt driv, godt språk og spesiell slutt. 

Så noen norske godbiter:

"Bevisets stilling" av Chris Tvedt er kvalitetskrim etter min mening. Den har en pangstart, og drivet gjennom hele boka fikk meg til å lese den ganske så sammenhengende, kun avbrutt av arbeid, mat, søvn, trening  og noen krimserier på NRK netttv ;-) Kort fortalt handler boka om Magnus som er på sikkerhetsavdelingen på psykiatrisk sykehus på grunn av mordet på sin bror. Da han rømmer derfra begynner ting å skje! Mange har mye å hevne på hans mildt sagt usjarmerende far, og selv en yrkesgruppe vi skal ha tillit til i samfunnet, svikter.  

En annen krimbok jeg likte godt er "Alt er mitt" av Ruth Lillegraven. Den omtales som en psykologisk thriller, og det underskriver jeg på. Her er det også pangstart med en tragisk ulykke. Sentralt i boka er en småbarnsfamilie på Oslo vest, som strever med å få dagene til å henge sammen privat, blant annet fordi moren er opptatt av å gjøre karriere i Justisdepartementet og faren er opptatt på annet hold. Flere mistenkelige dødsfall tilknyttet barnemishandling er sterk kost, og mistanken rettes mot flere. det hjelper ikke at justisministeren gjør forhastede konklusjoner. Jeg ble lurt til å tro veldig godt om en av hovedpersonene, og det gjorde slutten svært spennende. 

Så noen ord om NRK og alle de gode seriene jeg finner der:-) Jeg betaler gjerne Kringkastingsavgiften, når det jeg får tilbake er kvalitet! Disse seriene får alle terningkast 6 fra meg: 

"The Split"

"Mord uten grenser"

"Greyzone"

"Bortgøymd"   

"Vanity Fair"

"Doctor Thorne"

Gleder meg til flere gode medieopplevelser  :-) 

 

2 kommentarer

Thea Alana

05.11.2018 kl.21:50

Tusen takk for gode tips :-) Jeg har egentlig aldri «klart» å lese bøker fordi jeg legger de fra meg så fort. Men jeg har lest noen og har funnet ut at jeg liker selvbiografier og romaner. Har nettopp lest «12 rules for life» av Jordan Peterson og den har hjulpet meg så utrolig masse :-)

endagutenlesing

06.11.2018 kl.17:30

Thea Alana: Takk, så bra at det går bedre med lesinga!

Skriv en ny kommentar