hits

Oppsummering av leseåret 2018

Da er nytt år godt i gang, og tid for å gjøre opp status i forhold til leste bøker i 2018.

Alle som kjenner meg godt, vet jo at sofaen ofte er min beste venn, og med fysisk bok innen rekkevidde. I tillegg inneholder strand-bagen ALLTID en bok. Når jeg også innrømmer at jeg har svært god hjelp i husarbeidet av min bedre halvdel, skjønner dere hvorfor jeg rakk å lese 49 bøker.  

Av disse vil jeg fokusere på de jeg ga 3 stjerner på min egen skala, og håper at du vil få lyst til å lese dem, selv om smak og behag aldri kan diskuteres.

1. " Eleanor Oliphant har det helt greit" av Gail Honeyman  ble årets beste bok.  Eleanor har hatt det svært tøft i oppveksten og sliter psykisk, men ting endrer seg drastisk og livet blir mye bedre. Jeg ble først trist, men så glad, og den er slett ikke søtsuppe.  ANBEFALES!!

2. "Brudekjolen" av Pierre Lemaitre er en psykologisk og svært velkomponert thriller om enken Sophie som rømmer da hun våkner opp, og opplever at gutten hun passet har dødd. Den var svært vanskelig å legge fra seg. 

3. "Søsterklokkene" av Lars Mytting er en velskrevet kulturroman om en eksepsjonell sterk kvinne, kjærlighet, Gudbrandsdalen og stavkirker. 

4. "Kastanjemannen" av danske Søren Sveistrup er en svært god krim rundt temaet barn og oppvekst-vilkår.  

5. " Kunsten å holde seg flytende" av Libby Page handler om den sjenerte journalisten Kate i Brixton som får nytt liv. Hun deltar i kampen for å beholde et utendørs svømmebasseng, som har betydd enormt mye for eldre sjarmerende Rosemary. 

6. "Bevisets stilling" av Chris Tvedt er godt komponert og med godt driv. Magnus rømmer fra sikkerhetsavdelingen på et psykiatrisk sykehus, og snart er hele familien myrdet.

7.  "Hvit krysantemum" av Mary Lynn Bracht er en fæl, men velskrevet historie som starter i Korea i 1943. Hana er dykker og blir bortført til Mandsjuria, en japansk-okkupert del av Kina. Her blir hun utsatt for grusomme handlinger, og lillesøsteren kjemper for å finne henne.

8. " Alt er mitt" av Ruth Lillegraven er en psykologisk velskrevet thriller med godt driv om karrierekvinnen Clara fra Vestlandet, med dyster barndom og store ambisjoner i yrkeslivet.

9. " Den andre kvinnen" av svenske Therese Bomann er en lettlest og annerledes kjærlighetsroman om kjønn og klasse.  

10. " Utover enhver rimelig tvil" av Malin Persson Giolito er god krim om gjenopptakelse av mordet på 15 år gammel jente. 

11.  " Og forøvrig mener jeg at Khartago bør ødelegges" av Kyrre Andreassen er en svært morsom bok, særlig for pedagoger. Boken er svært spesiell, og handler om elektrikeren Krister som pga. ryggplager får norsklærerjobb for voksne innvandrere via NAV. Jeg lo høyt flere ganger :-)

Så gjenstår det å ta imot "Bokåret 2019" med åpne armer og godt leselys:-)

2 kommentarer

Gunn

15.01.2019 kl.17:15

Mye bra bøker Bjørg, har dårlig lesestruktur for tiden... men lysten kommer vel tilbake

endagutenlesing

16.01.2019 kl.17:30

Gunn: Takk for kommentar, åh du kommer i gang igjen vet du :-)

Skriv en ny kommentar